Káliumsó
Minden üzletben található étkezési (és nemcsak) só, amely eredetileg konyhasó, vagyis nátriumklorid kellene legyen, fel van dúsítva az egészségre káros káliumsóval és jóddal,amely igaz, hogy szükséges a szervezetnek, de az élelmiszerekben elégséges mennyiségben van jelen.
A káliumsó bizonyítottan rákkeltő és nemzőképtelenséget okoz, a jód pedig az idegrendszerre van hatással. Ez a káliumsó (románul sare depotasiu) ugyanaz, mint ami a műtrágyákban is megtalálható (ugye milyen biztató?). És a baj az, hogy csomagolt formában már nemigen lehet kapni csak sima konyhasót, mivel törvény kötelezi a jódozott, káliumozott só árusítását (és csak ezét)
MEGOLDÁS: kősó vagy darabos só (megőrölve) használata, mely csak konyhasót tartalmaz és nincsmérgezve jóddal és káliummal vagy tengeri só használata!