“Gyógyszerekre nincs mindig szükség, de a gyógyulásba vetett hitre igen.”

“Mindannyiunknak hatalmunkban áll választani egészség és betegség, gazdagság és szegénység, szabadság és szolgaság között. A miénk a döntés, nem pedig bárki másé.” (Richard Bach: Illúziók)

Nyers étel
Nyers élelmiszer alatt elsősorban növényi eredetű, zöldségből, gyümölcsből,  magvakból, és néhány állati eredetű nyersanyagból, főzés vagy egyéb hőkezelési eljárás nélkül készült ételeket értjük. A nyers ételek kritériuma még, hogy frissek legyenek a lehető legrövidebb idő, teljen el a növények leszedése és a fogyasztása: között, hiszen a hőkezelésen túl még számos eljárás, és maga a tárolás is jelentősen csökkentheti a tápanyag tartalmat.

nyers_etel.jpg

 

Megszokott, hagyományosan elkészített, főtt étel elfogyasztása után fél-egy órával a  vérben lévő fehérvértestek száma mintegy megháromszorozódik, ez a szervezet a felvett táplálékkal szembeni védekező reakciója (emésztési leukocitózis). A szervezet a felvett táplálékot ugyanis idegennek érzi, és működésbe hozza védekező reakcióját, amit kb. másfél-két óráig fent is tart.
Ennek következtében áll elő a mindannyiunk számára jól ismert fáradtság érzés, amely a hagyományos ételek elfogyasztása, az étkezés élvezete után jelentkezik. A nyers élelmianyagokban azonban olyan, hőre igen érzékeny enzimek és aromaanyagok találhatók, amelyek már a szájban és a garatban felszívódnak, így igen gyorsan fejtik ki hatásukat, melyek következtében nem indul be a szervezet imént vázolt védekező reakciója.

   A nyers étel csodája

 Az emberek általában nem tudnak fokozatosan leszokni az alkoholról. Az elvonókúráknál ezért radikális megoldást választanak. Arra ösztönzik a résztvevőket, hogy egyszer és mindenkorra hagyják abba az ivást.

Néhány héten belül a fogaimban lévő lyukak sötét széle elkezdett kifehéredni, és az üregek elkezdtek feltöltődni. Az újonnan képződött fogzománc először sárgás színű volt, majd kifehéredett és megerősödött. Pár hónappal később a fogaim már úgy néztek ki, mintha sohasem lettek volna lyukasak! 

Mielőtt áttértem a nyers kosztra, a két elülső fogam között nagy rés tátongott, ami miatt nem tudtam fütyülni. Néhány hónap alatt a két fogam közel került egymáshoz, aminek nagyon örülök. 

A könyörtelen és pusztító szörnyeteg, a főtt étellel kapcsolatos függőség, mélyen alvó   óriássá változik. De vajon megszűnik-e valaha is létezni ez az alvó óriás? Nem hiszem. Ha azt akarod, hogy ne ébredjen fel, érdemes életed végéig nyers koszton maradni, különben az összes szenvedésed visszatér.

  Amikor elkezdtük a nyers kosztot, az első héten minden étkezésre mindannyian egy-egy hatalmas tál salátát ettünk. Az első hónap végére az első adag egynegyedét kívántuk.

  Az étrendem megváltoztatása előtt az iskolában átlagon aluli teljesítményt nyújtottam. Az étrendem megváltoztatása után hamarosan az osztály legjobb 10 tanulója közé kerültem.

A nyers ételeken élő emberek élete már eleve tele van eseményekkel és érzelmekkel, amelyek egyfajta ?természetes feldobottságot? teremtenek.

Az új étrendtől sokkal kedvesebbek, sokkal nyitottabbak lettek.

Magamtól rájöttem, hogy nem igazán akarok már főtt ételt enni.

A húgom, a szüleim és én, mindannyian kinn alszunk a szabad ég alatt. Van ugyan házunk, de csak a kutyáink alszanak abban.

Építettünk egy kis körülkerített részt az udvaron, hogy friss levegőn aludhassunk. Amikor kinn töltöm az éjszakát, mindig békésen alszom, ilyenkor kevesebb alvásra van szükségem, és jobban kipihenem egy-egy nehéz nap fáradalmait.

Agyunk sincs, helyette kemény fadeszkán alszunk.

Őszintén szólva még a főtt étel evésének gondolata is furcsa számomra.

Néha nem is vagyok éhes. Csak ülök és beszélgetek a barátaimmal, miközben ők   esznek.

Kb. kétévnyi nyers étkezés után leegyszerűsödött az étrendem. Már nem kívánok semmilyen nyers ínyencséget. Az egyszerű saláta százszor jobban ízlik.

Amikor valaki kitart az élő ételek fogyasztása mellett, azt tapasztalja, hogy a tudatosságszintje növekszik.

Az élő ételek megadják azt az energiát, amire szükséged van a valódi szabadság eléréséhez.

  Nincs fontosabb annál, mint a saját egészséged érdekében megtanulj figyelni a testedre.

Amikor elkezdtem használni az intuíciómat, tudtam, hogy valójában mindig is rendelkeztem ezzel a képességgel, ahogy rajtam kívül mindenki más is.

Ma már azért táplálkozok így, hogy boldogabb legyek. Amikor élő ételeket eszem, akkor szabadnak és ezáltal boldogabbnak is érzem magam.

A csimpánzok másik jellegzetes étkezési szokása, hogy késő délután vagy este már nem esznek. A csimpánzok nagyon korán kelnek.

  Egy hónappal azt követően, hogy beiktattam étrendembe a zöld turmixokat, két, gyerekkorom óta meglévő szemölcsöm eltűnt a testemről, és energikusabbnak éreztem magam, mint valaha. Következő hatásként azt észleltem, hogy egyáltalán nem kívántam azokat a nehéz ételeket, amelyekre esténként korábban szinte mindig vágytam. Továbbá eltűntek arcomról a ráncok, és kezdtem bókokat kapni, hogy milyen jól nézek ki. A látásom élesebbé vált, és kifejezetten kellemes lett a szám íze. Energiaszintem megnőtt.

 A zöld turmixok ivásával megszűntek az éhségrohamaim.

A zöld turmixok az étrendem 80%-át képezik. Mellette salátákat, gyümölcsöket vagy dióféléket fogyasztok.

Három vonatkozásban múlják felül a gyökerek a leveleket: kalória, szénhidrát és cukortartalom.

Életemben mindössze néhányszor találkoztam olyan emberrel, aki szerette és kívánta is a zöldeket. Ők elmesélték, hogy szüleik gyermekkorukban nem adtak nekik cukrot és sült ételeket.

A zöld levelek kiváló fehérjeforrások.

 A vízböjt után a betegek mindössze napi fél kg gyümölcsöt és fél kg zöldséget kapnak.

A rákos sejtek savas közegben szaporodnak. Más szóval, a rák fő oka: a szervezet elsavasodása.

Ha megdolgoztatjuk a fogainkat, akkor erősebbek lesznek

 A turmixolt ételek kiváló egészségben tartották, és 2 órát aludt naponta. Kiváló fizikai állapotban tartotta magát. Mindig futott, sohasem gyalogolt.

Még mindig újszerűnek érzem a megváltozott étrendemet, de mivel érzem a pozitív hatásait, nem óhajtok visszatérni a régi szokásaimhoz. Immár energiám és kedvem is van a sportoláshoz.

Soha többé nem térek vissza a régi életemhez! Ki az, aki fecsérelné az életerőnek és egészségnek ezt a csodáját néhány pillanatnyi élvezetért, amit a régi, megszokott ételek nyújtottak? Érzem magamban az életerőt és az energiát.

Nyugodtabbá váltam és jobban tudok koncentrálni.

Akad olyan napom, amikor annyira jól érzem magam, mintha drogot szívtam volna.

A böjtölés napjain a férjem is támogat. Csak annyit mond ilyenkor: ?tudod, hogy ez az étrend a megfelelő, szóval tarts ki!?

Forrás: Victoria Boutenko __ A nyers étel csodája
További info: www.nyersetel.hu/index.html

 

zoldturm..jpg
 
A zöld turmixok betegségeket is megszüntetnek 
 
Amikor zöld turmixról van szó, sokan nem tudják, hogy ez mit is jelent. Nézzük, mi is az a zöld turmix.
 
 
Forrás: Victoria Boutenko A nyersétel csodája című könyve
 
 
A zöld turmix minden olyan ehető zöld levél, hajtás, gyógynövény, virág vízzel és némi gyümölccsel való elkészítése egy finom itallá, ami jelentős hatással van az egészségünkre. Miért is van hatással az egészségünkre? Victoria Boutenko írónő  az "A Nyersétel csodája" című könyv szerzője, kutatásokat is végzett a zöld turmixokkal, amiket le is rögzített. Kimutatták, hogy ezekben a zöld levelekben sokkal több vitaminok és a szervezet számára nélkülözhetetlen anyagok sokkal nagyobb számban vannak, mint a nyers zöldségekben és gyümölcsökben.  A zöld levelekben több a tápanyag, mint bármelyik másik ételcsoportban. Például a répa zöldjében sokkal több vitamin van, mint magában a répában. A zöld levelek gazdagok klorofillban, fehérjében, vitaminokban, rostokban. Mivel a hatóanyagok nagyon mélyen vannak raktározódva ezekben a zöld levelekben, a növény setjeiben és rágással sem tudnánk előhozni azokat, mivel szinte krémes állagúra kellene szétrágni őket, ezért van szükség a turmixgéppel való megdolgozásukra, így szabályszerűen helyettünk vannak megrágva a levelek.
 
A zöld turmixok finomak, lágyak és frissítőek. Aki elkezdi naponta fogyasztani, már hetek múlva jelentős változásokat fog saját magán észrevenni. Én is lelkes fogyasztója vagyok, egyszerűen fülig ér a szám, ha elkezdem elkészíteni a zöld levelekből készülő turmixot, mert tudom, hogy igazi energiabombát fogok iszogatni. Én a leggyakrabban egy marék friss sóskából, egy marék friss mentából, néhány pitypanglevélből és répa vagy zöldség zöldjéből készítem egy-két banánnal és negyed almával, amit jól felöntök vízzel. A mentától olyan finom friss aromát kap, hogy üdítő fogyasztani és nagyon finom. Az anyukámmal jót szoktunk mosolyogni azon, hogy mi tényleg legelünk a kertünkből. De nagyon finom uborkával és kaporral is banán és alma helyett. Nyugodtan próbálgassuk őket, a lényeg, hogy jó alaposan legyen összeturmixolva. Persze, még rengeteg zöld levél van, amiből készíthetjük és ajánlatos mindig egy másikat választani, vagyis váltogatni ezeket. Vannak olyan zöld hajtások, amiket a legjobb a természetből saját kezűleg beszerezni. Léteznek ehető gyomnövények, amik gyakran több vitamint tartalmaznak, mint a zöldségesnél vásárolt levelek.
 
A zöld levélhajtások közül fogyaszthatjuk a
sóskát, spenótot, rukkolát, cékla zöldjét, répa zöldjét, retek zöld levelét, fehér répa zöldjét, zellert, római salátát, káposztát, mustárfüvet, brokkolit, leveles kelképosztát, mángoldot, endíviasalátát.
Ehető gyomnövények közé tartozik a
tyúkhúr, lóhere, pitypang, disznóparéj, vad papsajt, útilapu, porcsin, csalán.
Turmixhoz való gyógynövények a
bazsalikom, kapor, borsmenta, fodormenta, menta, petrezselyem, aloe vera, korianderlevél.
Természetesen mindegyiket friss formában szerezzük be és alaposan mossuk meg őket. A zöld turmixok élettel töltik fel a fogyasztókat, frissek, energikusak lesznek tőle és számos testi tünetük szűnik meg általa.
 
Beszámolók szerint a legkülönfélébb változások mentek végbe azokon, akik elkezdték inni a zöld turmixokat. Voltak, akik az egészségtelen ételekről teljesen leszoktak, lefogytak, javult az energiaszintjük, jobban érezték magukat, nagyobb erőnlétre tettek szert, betegségeik maguktól jöttek helyre és múltak el, vérnyomás-problémák  normalizálódtak, sportoláshoz kaptak kedvet, elmúlt a depressziójuk, kivirultak, mint egy friss hajtás, megőszült haj nyerte vissza természetes színét, bőrbetegségekből gyógyultak, leszoktak a kávéról, a húsról és még számos elbeszélésről olvashat az, aki áttanulmányozza az "A nyersétel csodája" című könyvet, amit szívből javaslok mindenkinek, mert az egyik legnagyszerűbb könyv, ami napvilágot láthatott. A könyv az interneten is elérhető és számos zöld turmixos és nyers étel recept is található benne. A zöld leveleket bármilyen gyümölccsel összepárosíthatjuk, mert a zöld levelek ételcsoport mindennel harmonizál és inkább felerősíti azok hatását. Csak buzdítani tudom önöket, hogy kezdjék el fogyasztani a nagyszerű zöld italokat azonal. Jó egészséget!
 
forrás:http://www.hirarena.com/

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 147
Tegnapi: 49
Heti: 399
Havi: 1 750
Össz.: 480 383

Látogatottság növelés
Oldal: Victoria Boutenko: A nyers étel csodája + ZÖLDTURMIXok
“Gyógyszerekre nincs mindig szükség, de a gyógyulásba vetett hitre igen.” - © 2008 - 2024 - erzso-gyogyasz.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »