“Gyógyszerekre nincs mindig szükség, de a gyógyulásba vetett hitre igen.”

“Mindannyiunknak hatalmunkban áll választani egészség és betegség, gazdagság és szegénység, szabadság és szolgaság között. A miénk a döntés, nem pedig bárki másé.” (Richard Bach: Illúziók)

599717_392277960807892_1155079717_n.jpg



Miért van szükségünk minden nap a zöldség-főzelékfélékre és gyümölcsökre?
Számtalan más értékük mellett gazdag forrásai az

ÉLELMI ROSTOKNAK (pektin), a

C-VITAMINNAK és a

KAROTINOKNAK

és persze nincs bennük zsír és koleszterin.
A daganatos betegségek több mint egyharmada a táplálkozással függ össze

- a túlzott zsíradékbevitel és az elégtelen élelmi rostbevitel a kockázati tényezők.
Az Amerikai Rákkutató Intézet 6 pontban foglalta össze a rákos betegség kockázatát csökkentő ajánlásait, ebből a második és a harmadik a következőképpen hangzik:


Növeljük az élelmi rostbevitelt!

Naponta fogyasszunk bőségesen és változatosan a zöldség-főzelékfélékből és gyümölcsökből!


A rendszeres zöldség-főzelék- és gyümölcs fogyasztás csökkenti az érelmeszesedés kialakulásának veszélyét!
A földközi-tengeri (mediterrán) országokban lényegesen kisebb az érelmeszesedés, valamint a daganatos betegségekből származó halálozás, mint Európa többi országában - de zöldség-főzelékféle és gyümölcs-fogyasztásuk másfélszer-kétszer nagyobb, mint pl. Magyarországon!
A zöldség- és főzelékfélék, valamint a gyümölcsök betegség kockázat csökkentő hatása akkor érvényesül, ha naponta legalább 3-szor fogyasztunk belőlük.
A zöldség- és főzelékfélék, gyümölcsök értékei nem egyformák, a vitaminok és az élelmi rostanyagok különböző mennyiségben, arányban vannak jelen az egyes fajokban.
Ezért fontos, hogy minél nagyobb változatossággal fogyasszunk zöldség- és főzelékfélét, gyümölcsöket naponta!



/forrás: 3X3.hu/ 


http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=1941

érdemes elolvasni... 


VIGYÁZZ AZ EGÉSZSÉGEDRE: Miben található U-vitamin?

A fejes káposztában, savanyú káposztában elsősorban.

Szinte nincs olyan betegség, amelyre ne hatna természetes gyógyírként ez a kétezer éves zöldségnövény, amely frissen és savanyítva egyaránt számtalan étel - és a nemzeti konyha - kedvelt alapanyaga.
Kb. 3 - 5 kg savanyú káposzta tartalmaz kb. 300 mg U- vitamint.

Már az ókorban is ismerték és nagyra tartották, pedig akkor még nem voltak vele tisztában, hogy a mai kor kutatási eredményei szerint a káposzta és az abban található U-vitamin egyik legkitűnőbb rákmegelőző táplálék. A káposzta tartalmaz káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, A-, B-, C- és U-vitamint.
Ez a kombináció teszi lehetővé, hogy az emésztőrendszer, a gyomor legtökéletesebb gyógyszerének tartja a néphagyomány, de a természetgyógyászok és az orvosok is. Közismert a tisztító hatása. A benne lévő U-vitaminnak köszönhetően méregteleníti a májat. 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 103
Tegnapi: 86
Heti: 374
Havi: 1 469
Össz.: 494 298

Látogatottság növelés
Oldal: Friss zöldség=EGÉSZ-ség
“Gyógyszerekre nincs mindig szükség, de a gyógyulásba vetett hitre igen.” - © 2008 - 2024 - erzso-gyogyasz.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »